Bel: 050 55 306 35

NIEUW! E-learning VCA

NIEUW! E-learning VCA

Thuis op je gemak de lesstof bestuderen. Dat is toch ideaal? Voordeel is ook dat het digitale lesboek naast video’s ook een voorleesfunctie heeft.

Nadat jij de lesstof eigen hebt gemaakt, kun je je aanmelden voor het maandelijks open examen. Onlangs is de prijs verlaagd naar €22,50 excl. BTW. Al-met-al ben je dus voor zo’n €100,-  in het bezit van je VCA en kun je weer 10 jaar vooruit. Stuur ons een mail of bel 050 55 306 35

Data VCA 2019

Data VCA 2019

Ook het komende jaar zijn er vaste data om in het bezit te komen van je VCA diploma. Je hebt de keuze om aan een dagtraining VCA deel te nemen of alleen het open examen. Dit zijn de data voor de eerste helft van het komende jaar: 23-1, 20-2, 20-3, 17-4, 22-5 en 19-6. De dagtraining begint om 8.30 en het examen om 16u. Locatie: Groningen

VCA in 1 dag

VCA in 1 dag

Velen zijn u voor gegaan met het halen van hun VCA diploma. Met enige zelfstudie vooraf is het prima te doen om in 1 dag te slagen. Onze docenten begeleiden u in 1 dag naar het VCA diploma (Basis en VOL VCA). Aan het einde van de dag doet u beeldschermexamen zodat u direct te horen krijgt of u bent geslaagd.

Geen 100% garantie, maar samen doen we ons uiterste best.

Voor VCA in 1 dag betaalt u slechts € 189. Bij ons is alles inclusief: lesboek, lunch, examen en bewijspas in de handige vorm van een creditcard. Meld u nu aan!

Open inschrijving VCA examen

examenVanaf 10 november is het weer mogelijk om elke 2e dinsdag van de maand een VCA-examen af te leggen op onze opleidingslocatie in Groningen (Hoogkerk). Het examen start om 19.00u. Het examen vindt doorgang bij minimaal 5 kandidaten. Uitslag direct bekend. U kunt u aanmelden via het contactformulier.

Wilt u behalve het VCA-examen ook de opleiding bij ons volgen? Dat kan. Bij het volgen van de veiligheidsopleiding VCA krijgt u van AdvRo Opleidingen / Safetytraining.nl een praktische invulling. Samen met u worden de groepsgrootte, de locatie en de lestijden bepaald. Het is ook mogelijk om de opleiding in de avonduren te volgen. U kunt de opleiding volgen op onze eigen locatie in Groningen of op uw eigen locatie. We horen graag van u.

 

VCA examen terug op eigen locatie

  
Binnenkort wordt na enkele jaren weer een VCA examen afgenomen op onze eigen locatie. Sinds de invoering van beeldscherm examens is toegestaan dat opleiders op hun eigen opleidingsinstituut weer VCA examens mogen laten afnemen.

Eenvoudig VCA examen afleggen met behulp van een tablet of laptop

Voordeel hiervan is dat de kandidaten zich niet meer aan het einde van de dag naar een examenlocatie hoeven te verplaatsen.

Overige voordelen van een beeldscherm examen:

  • Makkelijk navigeren door de vragen
  • Eén vraag per scherm
  • Minder vergissingen bij het invullen van antwoord blad
  • Uitslag direct bekend.

Ook is het mogelijk dat de vragen en antwoorden via een hoofdtelefoonaansluiting te beluisteren zijn. Ideaal voor degene die moeite heeft lezen (alleen mogelijk bij Basis VCA examen).

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wie betaalt de VCA opleiding?

Wie betaalt de VCA opleiding?

Met VCA op zak maak je eerder kans om aangenomen te worden ….. vreemd toch? Of toch niet?

Als je eerst je VCA haalt dan mag je bij ons komen werken.

Klopt dat wel dat jezelf je VCA moet betalen? Dat hoeven medewerkers die een aanstelling hebben toch ook niet? Klopt, de werkgever is verplicht om werknemers op de hoogte te brengen van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s tijdens het werk. Hierbij kan gekozen worden voor de VCA opleiding. Deze wettelijke verplichting hebben opdrachtgevers ook richting de werknemers van aannemers die bij hun werkzaamheden komen uitvoeren. Vandaar dat de opdrachtgever van de aannemer verlangt dat hij zijn werknemers VCA laat behalen.

VCA is met name bedoeld voor werknemers bij aannemers die werkzaamheden verrichten bij petrochemische opdrachtgevers.

Het is dan ook vreemd dat een aannemer die op zoek is naar een werknemer als eerste vraagt of VCA wel of niet in bezit is. Het is een interne bedrijfsopleiding. Het zou geen toelatingseis mogen zijn. Anders is het met een vakopleiding. Hier mag de werkgever wel op selecteren omdat dit meestal een langdurige (kostbare) opleiding is. Dit in tegenstelling tot het halen van VCA die tegen veel lagere kosten en in enkele dagen te halen is.

VCA is geen vakopleiding.

De kosten voor het halen van VCA zouden dan ook door de werkgever betaald moeten worden. In geval een medewerker als uitzendkracht aan de slag gaat dan komen de kosten in eerste instantie voor rekening van het uitzendbureau. Deze kan dan de gemaakte kosten verwerken in het tarief dat de inlener moet betalen. Dit kan omdat de verplichting van het bewust maken van arbeidsgerelateerde veiligheidsrisico’s bij de  inlener ligt en niet bij het uitzendbureau.

De kosten voor het beheersen van werkgerelateede veiligheidsrisico’s zijn voor rekening van de werkgever.

Veiligheid is soms heel eenvoudig

Veiligheid is soms heel eenvoudig

Soms kan het heel eenvoudig zijn om de veiligheid te verhogen:

Door simpelweg de handleuning vast te houden bij het traplopen.

Of

Degene die moet bellen in de auto plaats te laten nemen op de bijrijdersstoel en zich laten rijden door z’n collega.

Vaak is de veiligheid op een eenvoudige manier te verhogen en daarmee ongevallen te voorkomen. Vergelijk het met het plukken van de laaghangende kersen in een kersenboom.

Kijk ook eens naar jouw werkzaamheden of binnen je bedrijf en onderzoek of er laaghangend fruit te oogsten is. Het hoeft niet altijd zo ingewikkeld.

Veilig werken op een rolsteiger

Veilig werken op een rolsteiger

Onlangs nog in het nieuws: veel ongevallen tijdens werken op hoogte. Walter Hoogesteger Schilders uit Haren (Gr.) doet daarom mee met de Altrex rolsteiger training die op een nader te bepalen datum in het voorjaar op onze opleidingslocatie in Groningen (Hoogkerk) zal worden gegeven. Heeft u ook interesse? Meldt u zich vrijblijvend aan.

Bel: 050 55 306 35

X
X