Bel: 050 55 306 35

Safetytraining.nl bestaat 20 jaar

20 jaar geleden is AdvRo KAM Consulting begonnen met het verzorgen van VCA opleidingen. Hierbij stond persoonlijke aandacht en goede afstemming met de opdrachtgever voorop. Dit heeft geleid tot vele tevreden klanten die nog steeds bij ons de VCA opleiding onderbrengen. Hartelijk dank daarvoor!

NIEUW! E-learning VCA

NIEUW! E-learning VCA

Thuis op je gemak de lesstof bestuderen. Dat is toch ideaal? Voordeel is ook dat het digitale lesboek naast video’s ook een voorleesfunctie heeft.

Nadat jij de lesstof eigen hebt gemaakt, kun je je aanmelden voor het maandelijks open examen. Onlangs is de prijs verlaagd naar €22,50 excl. BTW. Al-met-al ben je dus voor zo’n €100,-  in het bezit van je VCA en kun je weer 10 jaar vooruit. Stuur ons een mail of bel 050 55 306 35

VCA in 1 dag

VCA in 1 dag

Velen zijn u voor gegaan met het halen van hun VCA diploma. Met enige zelfstudie vooraf is het prima te doen om in 1 dag te slagen. Onze docenten begeleiden u in 1 dag naar het VCA diploma (Basis en VOL VCA). Aan het einde van de dag doet u beeldschermexamen zodat u direct te horen krijgt of u bent geslaagd.

Geen 100% garantie, maar samen doen we ons uiterste best.

Voor VCA in 1 dag betaalt u slechts € 189. Bij ons is alles inclusief: lesboek, lunch, examen en bewijspas in de handige vorm van een creditcard. Meld u nu aan!

Wie betaalt de VCA opleiding?

Wie betaalt de VCA opleiding?

Met VCA op zak maak je eerder kans om aangenomen te worden ….. vreemd toch? Of toch niet?

Als je eerst je VCA haalt dan mag je bij ons komen werken.

Klopt dat wel dat jezelf je VCA moet betalen? Dat hoeven medewerkers die een aanstelling hebben toch ook niet? Klopt, de werkgever is verplicht om werknemers op de hoogte te brengen van de veiligheids- en gezondheidsrisico’s tijdens het werk. Hierbij kan gekozen worden voor de VCA opleiding. Deze wettelijke verplichting hebben opdrachtgevers ook richting de werknemers van aannemers die bij hun werkzaamheden komen uitvoeren. Vandaar dat de opdrachtgever van de aannemer verlangt dat hij zijn werknemers VCA laat behalen.

VCA is met name bedoeld voor werknemers bij aannemers die werkzaamheden verrichten bij petrochemische opdrachtgevers.

Het is dan ook vreemd dat een aannemer die op zoek is naar een werknemer als eerste vraagt of VCA wel of niet in bezit is. Het is een interne bedrijfsopleiding. Het zou geen toelatingseis mogen zijn. Anders is het met een vakopleiding. Hier mag de werkgever wel op selecteren omdat dit meestal een langdurige (kostbare) opleiding is. Dit in tegenstelling tot het halen van VCA die tegen veel lagere kosten en in enkele dagen te halen is.

VCA is geen vakopleiding.

De kosten voor het halen van VCA zouden dan ook door de werkgever betaald moeten worden. In geval een medewerker als uitzendkracht aan de slag gaat dan komen de kosten in eerste instantie voor rekening van het uitzendbureau. Deze kan dan de gemaakte kosten verwerken in het tarief dat de inlener moet betalen. Dit kan omdat de verplichting van het bewust maken van arbeidsgerelateerde veiligheidsrisico’s bij de  inlener ligt en niet bij het uitzendbureau.

De kosten voor het beheersen van werkgerelateede veiligheidsrisico’s zijn voor rekening van de werkgever.

Veiligheid is soms heel eenvoudig

Veiligheid is soms heel eenvoudig

Soms kan het heel eenvoudig zijn om de veiligheid te verhogen:

Door simpelweg de handleuning vast te houden bij het traplopen.

Of

Degene die moet bellen in de auto plaats te laten nemen op de bijrijdersstoel en zich laten rijden door z’n collega.

Vaak is de veiligheid op een eenvoudige manier te verhogen en daarmee ongevallen te voorkomen. Vergelijk het met het plukken van de laaghangende kersen in een kersenboom.

Kijk ook eens naar jouw werkzaamheden of binnen je bedrijf en onderzoek of er laaghangend fruit te oogsten is. Het hoeft niet altijd zo ingewikkeld.

Onduidelijkheid over CE markering

CE logo

Afgelopen week is CE markering in het nieuws geweest bij Radar:

Een manderijnnetje zou CE kunnen krijgen op basis van informatie van een bekkenbodemmatje

http://www.europa-nu.nl/id/vjpcgs60ahxo/nieuws/radar_europese_ce_markering_wordt_te?ctx=vh6ukzb3nnt0

Tijdens het geven van een VCA opleiding gisteren kwam deze actualiteit ook naar voren en er bestaat veel onduidelijkheid over. Hier een korte toelichting over het onderwerp CE markering of is het nou toch een CE keurmerk?

CE markering is geen keurmerk maar bevordert de vrije handel binnen de lidstaten en verhoogt de veiligheid bij het gebruik van de producten.

CE staat voor Conformité Européenne, wat betekent overeenstemming met de Europese regels.

Met CE toont een producent aan dat het product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gebruik. Daarom wordt het een CE markering genoemd en is verplicht voor alle Europese bedrijven die zich bezighouden met de productie van allerlei verschillende producten, van een eenvoudige afstandsbediening, een medisch hulpmiddel tot en met een complexe machine of installatie.

“Het onderzoeken van de conformiteit met de regelgeving voor CE-markering is grotendeels zelfcertificering.

Dit houdt in dat de producent of importeur eventueel benodigde metingen en onderzoeken zelf uit moet voeren of ervoor mag kiezen deze metingen uit te besteden bij een instituut naar zijn keuze zoals TÜV, Kiwa, Decra etc.

Omdat CE wordt verward met een keurmerk wordt er van uitgegaan dat het procuct door een onafhankeijke partij wordt gekeurd. Dat is dus niet zo. Het is soms zo dat het niet eens mogelijk is om een product te keuren.

Al met al is CE markering een nuttige zaak omdat een producent zo wordt gedwongen om goed na te denken over de gevaren die met het product samenhangen tot een minimum te beperken. Gebeurt er dan toch wat tijdens het normale gebruik van het product dan is de producent aansprakelijk. Dus producenten zullen dus heus niet zo snel zonder goed na te denken er een CE markering op aanbrengen.

Voorkomen is beter dan genezen

Onveilige handelingen dan wel onveilige situaties gaan vooraf aan een arbeidsongeval.

Op één dodelijk ongeval gaan 30.000 onveilige handelingen of situaties aan vooraf.

Focus daarom op onveilige handelingen en onveilige situaties om ongevallen te voorkomen.

Pas Laatste Minuut Risico Analyse toe.

Voer werkplek inspecties uit.

Observeer als leidinggevende het gedrag van werknemers.

Registreer alle onveilige handelingen en onveilige situaties, trek hier lering uit om zo arbeidsongevallen te voorkomen.

Bel: 050 55 306 35

X
X