Bel: 050 55 306 35

Opleidingen

Bekijk hieronder het aanbod van opleidingen, trainingen, curussen en workshops die door AdvRo Opleidingen aangeboden worden.

VCA opleidingen

Opdrachtgevers in de petrochemische sector en aanverwante bedrijven stellen hoge eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid van medewerkers die (tijdelijk) werkzaamheden bij hun uitvoeren. De VCA-opleidingen die ruim meerdere jaren van toepassing zijn, voorzien in deze eisen. Het programma bestaat uit Basis Veiligheid (Basis VCA), Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL VCA), Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL VCU). AdvRo Opleidingen / Safetytraining.nl biedt u diverse mogelijkheden (modules) aan om de VCA opleidingen te volgen en dit op diverse data, zie de tarievenkaart. U kunt zich voor deze cursus opgeven middels onze agenda. Alle opleidingen zijn bij ons te volgen in het Nederlands, Engels en Duits. Overige talen in nader overleg. Het VCA examen wordt via een tablet of laptop afgenomen en kan worden gedaan in elke taal binnen de Europese Unie, Turks en Arabisch.

Workshops

Wilt u meer aandacht besteden aan veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu? Volg de workshop! Tijdens deze workshops worden specifieke onderwerpen die verband houden met veiligheidszorg, arbo en milieu onder de aandacht van uw medewerkers gebracht.

Tijdens de workshop krijgt u verschillende praktijksituaties voorgelegd, zoals toolboxmeeting, werken op hoogte, lawaai op de werkplek, ongeval onderzoek, omgaan met gevaarlijke stoffen, werken in een vervuilde omgeving, veiligheidsinspecties, werken in besloten ruimten, ongevallen registratie, melden van onveilige situaties en handelingen.

Keuring Elektrisch Gereedschap

De Arbowetgeving verplicht bedrijven om kritische arbeidsmiddelen periodiek te inspecteren volgens de NEN 3140. Wilt u in aanmerking komen voor certificaten zoals ISO, VCA en dergelijke dan is dat alleen mogelijk als kan worden aangetoond dat er periodiek wordt geïnspecteerd. Kritische arbeidsmiddelen zijn arbeidsmiddelen zoals gereedschap, apparatuur en systemen waar het veiligheidsrisico door gebruik, slijtage of veroudering zo groot kan worden dat gevaar voor de gebruiker of zijn omgeving kan ontstaan. Dit zijn onder andere rolsteigers, automatische deuren, aanhangwagens, schaftketen, ladders, trappen, valbeveiliging, elektrisch handgereedschap, blusmiddelen, hefwerktuigen, hijsgereedschap, liften, de vaste elektrische installatie etc.

De Arbowetgeving verwijst voor inspectie van elektrische arbeidsmiddelen naar de NEN 3140, “Bedrijfsvoering van elektrische installaties”, waarin wordt aangegeven hoe, door wie en wanneer elektrische arbeidsmiddelen moeten worden geïnspecteerd. Elektrisch gereedschap mag volgens de NEN 3140 geïnspecteerd worden door “voldoend onderrichte personen”. Met het certificaat dat u krijgt na deelname aan deze cursus voldoet u hieraan. U mag dan zelf het elektrisch gereedschap controleren op een moment dat het u uitkomt en spaart de jaarlijkse kosten van externe inspectie uit. Bovendien voorkomt u dat keuringsinstanties die ook nieuw gereedschap verkopen hun omzet proberen te verhogen door wat strenger te keuren.

Cursus

De cursus bestaat uit:

  • Arbowetgeving
  • NEN 3140 en NEN EN50110
  • Risico’s bij het werken met elektriciteit
  • Wie mag elektrische arbeidsmiddelen inspecteren?
  • Welke elektrische arbeidsmiddelen komen in aanmerking voor periodieke inspectie
  • Klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen
  • Tijdsinterval tussen inspecties
  • Steekproeven
  • Controlepunten
  • Meetmethoden
  • Registratie en identificatie
  • VCA-eisen
  • Veel voorkomende gebreken
  • Soorten meetapparatuur
  • Praktijktraining

Locatie en kosten

De cursus vindt plaats op diverse locaties. Een cursus duurt één dagdeel. De kosten bedragen € 225 exclusief btw per persoon. Dit is inclusief een uitgebreide cursusmap en deelname-certificaat. U kunt zich via onze agenda opgeven voor deze cursus (mits deze wordt aangeboden) of door ons te benaderen.

Na opgave ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving naar de cursuslocatie. De cursus wordt samen gegeven met Senton Advies.

Bedrijfshulpverlening

Om voorbereid te zijn op calamiteiten is het hebben van goed opgeleide Bedrijfshulpverleners (BHV) een (wettelijke) vereiste voor uw organisatie. Afhankelijk van aanwezige (rest)risico’s binnen uw organisatie moet u als werkgever voorbereid zijn op het verrichten van eenvoudige medische handelingen, het bestrijden van kleine beginnende branden en het kunnen ontruimen in geval van noodsituaties. De BHV opleiding bestaat uit: BHV Basis (2 dagen) en BHV Herhaling (1 dag). Beide modules die wij aanbieden zijn afgestemd op de laatste inzichten  en de algemene (rest)risico’s die in z’n algemeenheid voorkomen bij bedrijven.

Wilt u een BHV opleiding volgen? Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bepalen wij welke opleiding geschikt is voor u of uw organisatie. De opleiding wordt aangeboden in Groningen of Emmen. Desgewenst is het ook mogelijk dat de opleiding op uw bedrijfslocatie wordt georganiseerd.

Bel: 050 55 306 35

X
X